Ze względu na trwającą nadal pandemię, niemożliwe jest organizowanie w ramach działań towarzyszących spotkań z dietetykami, technologami żywienia człowieka. W związku z tym dla osób korzystających z pomocy będą przygotowane specjalne broszury zawierające najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia człowieka, prawidłowego komponowania posiłków oraz niemarnowania żywności.
Materiały będą przekazywane osobom odbierającym paczki żywnościowe, zgodnie z poniższym harmonogramem:
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Głownie w dniu 14.02.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat: ” Zasady racjonalnego żywienia kluczem do zdrowia i dobrego samopoczucia”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Zgierzu w dniach 17, 18, 21.02.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat: ” Zasady racjonalnego żywienia kluczem do zdrowia i dobrego samopoczucia”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Ozorkowie w dniu 28.02.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat: ” Zasady racjonalnego żywienia kluczem do zdrowia i dobrego samopoczucia”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Łodzi w dniach 14-25.03.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat: ” Zasady racjonalnego żywienia kluczem do zdrowia i dobrego samopoczucia”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Zgierzu w dniach 28-30.03.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat: ” Jak czytać etykiety na produktach spożywczych”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Głownie w dniu 12.04.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat: ” Jak czytać etykiety na produktach spożywczych”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Ozorkowie w dniu 14.04.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat: ” Jak czytać etykiety na produktach spożywczych”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Zgierzu w dniach 27-29.04.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat:” Co każdy wiedzieć powinien o żywieniu i aktywności fizycznej”. |
ŁOO PCK w ramach realizacji działań towarzyszących udostępni materiały edukacyjne beneficjentom PO PŻ Podprogram 2021 w Łodzi w dniach 16-27.05.2022 r. podczas wydawania żywności. Temat:” Co każdy wiedzieć powinien o żywieniu i aktywności fizycznej”. |